16:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Vasalunds Stockholm IF Kista - IF Brommapojkarna 3

En tuff och svår bortamatch mot serieledarna Vasalund. Dessutom visade det sig att planen var ganska liten (dock godkända mått) och små planer brukar inte gynna oss....

Vi börjar matchen väldigt bra. I första minuten spelar Adam fram Alvin men målvakten räddar avslutet. I 3:e minuten får vi en frispark i farligt läge. Viktor tar hand om den och för andra matchen denna helg gör vi precis det vi pratat om. Viktor slår en ganska hård frispark som studsar precis framför målvakten. Målvakten får problem och lämnar en retur och där är Adam framme och sätter dit 0-1. Oerhört glädjande när det vi pratar om fungerar. Sedan får vi se Yusuf göra flera fina räddningar när Vasalund kommer med farliga avslut. I 14:e min drar Alvin på sig ett gult kort pga för hårt spel enligt domaren. I 20:e kvitterar Vasalund men därefter har vi några bra minuter. Minuten senare vinner Alvin en duell på offensiv planhalva och drar till med högern och 1-2 är ett faktum. Sedan kommer matchens delikatess. Ludde slår en perfekt djupledsboll som Viktor springer på och precis framför mål får han fram en fot och på volly placerar han in 1-3. Väldigt snyggt och mycket välförtjänt eftersom han är en spelare som gör ett stort jobb i det tysta.
I andra halvlek får Vasalund medvinden och vi slarvar lite. I 4:e gör den 2-3 på en retur (där måste vi få bort bollen) och i 7:e drar de in ett långskott till 3-3. Fem minuter senare får deras bäste mittfältare nytt skottläge utifrån och sätter dit 4-3. Vi fortsätter kämpa och i den 18:e minuten slår Ludde en ny långboll som Alvin tar ner och vänder in i plan. Ett steg extra och sedan drar han till igen och bollen går över deras målvakt till 4-4. Tyvärr kommer ytterligare ett långskott och Vasalund går till paus med en 5-4 ledning.
I tredje börjar vi bra och i 5:e minuten avslutar Acke fint men bollen går precis över målvaktens högra kryss. Spelet böljar fram och tillbaka men inga mål görs. I näst sista minuten så får vi en hörna som går till Albin längst ut i straffområdet. En Vasalundsspelare kommer då glidande och sparkar bort både bollen och Albin och domaren tvekar inte utan pekar på straffpunkten. Albin får tyvärr väldigt ont i smalbenet så han kan inte slå straffen. Då visar sig en del av det här lagets sammanhållning. Adam frågar de andra vem som ska ta straffen . Alvin ger då bollen till Adam och säger ”du tar den, du är säker, du kommer sätta den”. Sagt och gjort så kliver Adam fram och placerar säkert dit 5-5. Sedan osar det lite hett kring vårat mål de sista minutrarna men matchen slutar 5-5.
Ytterligare en match denna helg där alla jobbar hårt för varandra. Ett lite extra plus idag för två spelare. Alvin som förmodligen springer mest av alla och tar ner ett antal långbollar på bröstet som gör att vi kan behålla bollen inom laget. Sedan en eloge till Lukas Moen. Han sätter fram huvudet och nickar bort bollar, han glidtacklar så blodet rinner, han tar dueller med deras största spelare och han blir fälld flera gånger men reser sig upp varje gång. Han visar idag prov på en enorm moral och belönades rättvist med det gröna kortet. Dessutom fick han en applåda av alla de andra spelarna efter matchen. Starkt jobbat, Lukas!!

Nu kommer en matchfri vecka där jag hoppas att de som är lite skadade hinner ”läka” så att vi alla är hela igen om drygt en vecka.

Tack för en härlig helg alla spelare och föräldrar!